Använda MDM

Hantering av mobila enheter (MDM) är användningen av appar och webbplatser från tredje part för att hantera Oculus for Business-headset. Du kan installera och konfigurera MDM för din enhetsflotta från Enhetshanteraren.

Oculus for Business har stöd för användning av både MobileIron och Workspace ONE (tidigare AirWatch).

Inställningar som stöds för MDM på Oculus for Business omfattar:

Från en webbläsare:

• Fjärrensning (fabriksåterställer headsetet)

• Avregistrering (loggar ut användaren från MDM på headsetet)

• Fjärrlåsning (låser headsetet och användare måste ange enhetens PIN-kod)

• Installera och avinstallera appar

• Certifikatsbaserad nätverksanslutning

Från ett headset:

• Installera och avinstallera appar

• Registrera (logga in på MDM)

• Installera certifikat

• Skapa en PIN-kod för enheten

Du kan konfigurera MDM för dina Oculus for Business-enheter i Enhetshanteraren. Kontrollera att följande har uppfyllts innan du börjar:

• Headset har tilldelats och uppdaterats till minst v28 av Oculus for Business.

• MDM-appen från tredje part finns och läggs till i Appbiblioteket i Enhetshanteraren.

• Du har MDM-konsolinloggningsuppgifter.

Du måste konfigurera MDM-appen som enhetsägare i Enhetshanteraren och registrera headsetet i MDM-appens webbgränssnittskonsol om du vill konfigurera MDM för ett Oculus for Business-headset. Vi rekommenderar att du tar bort appar som finns installerade på headsetet innan du installerar MDM.

Så här konfigurerar du MDM i Enhetshanteraren:

1. Klicka på Appar längst upp i Enhetshanteraren.

2. Under Appbiblioteket klickar du på bredvid den MDM-app från tredje part som du vill installera och klickar sedan på Uppdatera.

3. Välj lämplig MDM för appen på rullgardinsmenyn under Hantering av mobila enheter och klicka sedan på Uppdatera appen.

4. Klicka på Enhetsflotta längst upp i Enhetshanteraren.

5. Klicka på headsetet som du vill installera MDM på. Då öppnas headsetets översikt.

6. Från headsetets översikt klickar du på bredvid MDM-behörighet.

7. Klicka bredvid MDM-behörighetsapp och välj sedan matchande MDM-app på rullgardinsmenyn.

8. Klicka på Spara. Headsetet bör nu fabriksåterställas.

9. Tilldela headset igen med Oculus for Business-konfigurationsappen.

• Plocka inte upp och använd inte headset när headsetet tilldelas igen.

• Du kan övervaka MDM-installationens förlopp från headsetets översikt i Enhetshanteraren.

När tilldelningen är klar bör MDM-appen öppnas på headsetet och be dig logga in. Logga in med dina MDM-konsolinloggningsuppgifter för att avsluta headsetregistreringen.

Obs!

• Starta om headsetet om MDM-appen inte öppnas efter att headsetet har tilldelats igen.

• MDM-appen kommer inte att visas i Appbiblioteket för headsetet i Enhetshanteraren.

• MDM-appen kommer att visas på headsetets flik Appar i VR.