Bruk av MDM

Administrering av mobilenheter (MDM) vil si å bruke apper og nettsteder fra tredjeparter for å administrere Oculus for Business-VR-briller. Du kan installere og konfigurere MDM for enhetsflåten din i Enhetsbehandling.

Oculus for Business støtter bruk av MobileIron og Workspace ONE (tidligere AirWatch).

Disse innstillingene støttes for MDM i Oculus for Business:

Fra nettleser:

• Fjernsletting (VR-brillene tilbakestilles til fabrikkinnstillingene)

• Avregistrering (brukeren logges ut av MDM på VR-brillene)

• Fjernlås (låser VR-brillene, og brukeren må oppgi PIN-koden for enheten)

• Installering og avinstallering av apper

• Sertifikatbasert nettverkstilkobling

Fra VR-briller:

• Installering og avinstallering av apper

• Registrering (innlogging på MDM)

• Installering av sertifikater

• Oppretting av PIN-kode for enheten

Du kan konfigurere MDM for Oculus for Business-enhetsflåten din i Enhetsbehandling. Før du begynner, må du sørge for at

• VR-brillene er klargjort og oppdatert til minst v28 av Oculus for Business

• MDM-appen fra tredjepart er i drift på verten og lagt til i appbiblioteket i Enhetsbehandling

• du har innloggingsinformasjon for MDM-konsollen

For å konfigurere MDM for Oculus for Business-VR-briller må du angi MDM-appen som enhetseier i Enhetsbehandling og registrere VR-brillene i nettgrensesnittkonsollen for MDM-appen. Fremgangsmåten vi anbefaler, er å fjerne apper som er installert på VR-brillene, før du installerer MDM.

Slik konfigurerer du MDM i Enhetsbehandling:

1. I Enhetsbehandling klikker du på Apper øverst.

2. Under Appbibliotek klikker du på ved siden av MDM-appen fra tredjepart som du vil installere, og deretter på Oppdater.

3. Velg riktig MDM for appen på rullegardinmenyen under Administrering av mobilenheter, og klikk på Oppdater app.

4. Klikk på Enhetsflåte øverst i Enhetsbehandling.

5. Klikk på VR-brillene du vil installere MDM på. VR-brillenes oversikt åpnes.

6. I denne oversikten klikker du på ved siden av MDM-myndighet.

7. Klikk ved siden av MDM-myndighetsapp og velg den tilsvarende MDM-appen på rullegardinmenyen.

8. Klikk på Lagre. VR-brillene skal tilbakestilles til fabrikkinnstillingene.

9. Klargjør VR-brillene på nytt ved bruk av Oculus for Business-konfigureringsappen.

• Mens VR-brillene klargjøres på nytt, må du ikke plukke dem opp eller prøve å bruke dem.

• Du kan overvåke fremdriften for MDM-installasjonen i VR-brillenes oversikt i Enhetsbehandling.

Når VR-brillene er klargjort på nytt, skal MDM-appen åpnes i VR-brillene, og du blir bedt om å logge inn. Logg inn med innloggingsopplysningene dine for MDM-konsollen for å fullføre registreringen av VR-brillene.

Merknader:

• Hvis du ikke ser MDM-appen åpne seg etter at du har klargjort VR-brillene på nytt, starter du VR-brillene på nytt.

• MDM-appen vises ikke i VR-brillenes appbibliotek i Enhetsbehandling.

• MDM-appen vises i VR-brillenes Apper-fane i VR.