Mobiililaitteiden hallinnan käyttö

Mobiililaitteiden hallinta tarkoittaa kolmannen osapuolen sovellusten ja sivustojen käyttöä Oculus for Business -virtuaalilasien hallinnoimisessa. Voit asentaa ja määrittää laitteidesi mobiililaitteiden hallintapalvelut laitehallinnassa.

Oculus for Business tukee sekä MobileIronin että aiemmin AirWatch-nimellä tunnetun Workspace ONEn käyttöä.

Oculus for Business tukee muun muassa seuraavia mobiililaitteiden hallinta-asetuksia:

Verkkoselaimessa:

• etäpyyhintä eli virtuaalilasien tehdasasetusten palauttaminen

• rekisteröinnin poistaminen, jolloin käyttäjä kirjataan ulos virtuaalilasien mobiililaitteiden hallintasovelluksesta

• etälukitseminen, jolloin virtuaalilasit lukitaan ja käyttäjän on annettava laitteen PIN-koodi

• sovellusten asentaminen ja poistaminen

• sertifikaattipohjainen verkkoyhteys.

Virtuaalilaseissa:

• sovellusten asentaminen ja poistaminen

• rekisteröinti ja kirjautuminen mobiililaitteiden hallintasovellukseen

• sertifikaattien asentaminen

• laitteen PIN-koodin luominen.

Voit määrittää Oculus for Business -laitteidesi mobiililaitteiden hallintasovelluksen laitehallinnassa. Varmista ennen aloittamista seuraavat asiat:

• Virtuaalilasit on valmisteltu, ja niiden Oculus for Business -versio on vähintään v28.

• Kolmannen osapuolen mobiililaitteiden hallintasovellusta ylläpidetään, ja se on lisätty laitehallinnan sovelluskirjastoon.

• Sinulla on mobiililaitteiden hallintakonsolin kirjautumistiedot.

Jotta voit määrittää Oculus for Business -virtuaalilasien mobiililaitteiden hallintasovelluksen, sinun on määritettävä mobiililaitteiden hallintasovellus laitteen omistajaksi laitehallinnassa ja rekisteröitävä virtuaalilasit mobiililaitteiden hallintasovelluksen verkkokäyttöliittymän konsolissa. Suosittelemme parhaana käytäntönä poistamaan virtuaalilaseihin asennetut sovellukset ennen mobiililaitteiden hallintasovelluksen asentamista.

Mobiililaitteiden hallintasovelluksen voi määrittää laitehallinnassa näin:

1. Klikkaa laitehallinnan yläreunasta Sovellukset-kohtaa.

2. Klikkaa Sovelluskirjasto-kohdasta sen kolmannen osapuolen mobiililaitteiden hallintasovelluksen vierestä, jonka haluat asentaa, ja klikkaa sitten Päivitä.

3. Valitse asianmukainen mobiililaitteiden hallintasovellus avattavan valikon Mobiililaitteiden hallinta -kohdasta ja klikkaa sitten Päivitä sovellus.

4. Klikkaa laitehallinnan yläreunasta kohtaa Laitekalusto.

5. Klikkaa niitä virtuaalilaseja, joihin haluat asentaa mobiililaitteiden hallintasovelluksen. Näkyviin tulee virtuaalilasien Yleiskatsaus.

6. Klikkaa Yleiskatsaus-kohdasta kohdan Mobiililaitteiden hallinnan varmentaja vierestä.

7. Klikkaa Mobiililaitteiden hallinnan varmentajasovellus -kohdan viereistä kohtaa ja valitse sitten vastaava mobiililaitteiden hallintasovellus avattavasta valikosta.

8. Klikkaa Tallenna. Virtuaalilasien tehdasasetukset palautetaan.

9. Valmistele virtuaalilasit uudelleen käyttämällä Oculus for Business -määrityssovellusta.

• Älä nosta tai yritä käyttää virtuaalilaseja valmistelujen aikana.

• Voit tarkastella mobiililaitteiden hallintasovelluksen asennuksen edistymistä virtuaalilasien Yleiskatsaus-kohdasta laitehallinnassa.

Valmistelujen jälkeen mobiililaitteiden hallintasovellus avataan virtuaalilaseissa ja sinua pyydetään kirjautumaan sisään. Viimeistele virtuaalilasien rekisteröinti kirjautumalla sisään mobiililaitteiden hallintakonsolin kirjautumistiedoilla.

Huomautuksia:

• Jos mobiililaitteiden hallintasovellus ei avaudu virtuaalilasien valmistelujen jälkeen, käynnistä virtuaalilasit uudelleen.

• Mobiililaitteiden hallintasovellusta ei näytetä virtuaalilasien sovelluskirjastossa laitehallinnassa.

• Mobiililaitteiden hallintasovellus näytetään virtuaalilasien Sovellukset-välilehdellä VR:ssä.