Använda appen för enhetskonfiguration

Komma igång

Appen för enhetskonfiguration slutför flera uppgifter så att du kan komma igång med Oculus for Business:

• Den knyter serienumren för varje headset till ditt konto så att de kan konfigureras i Enhetshanteraren.

• Den aktiverar garantiperioden för varje headset.

• Den anger att serienumret tillhör ett företagsheadset och lägger till operativsystemet och funktionerna för Oculus for Business.

• Den uppdaterar inställningarna och policyerna för Enhetshanteraren.

• Den matchar serienumret i Enhetshanteraren och uppdaterar headsetets status från Inte konfigurerade till Aktiva.

Så här loggar du in på appen för enhetskonfiguration:

1. Logga in på Enhetshanteraren med ditt Workplace-användarnamn eller företagets e-postadress som är kopplad till kontot.

2. Klicka på Enhetsflotta i Enhetshanteraren och klicka sedan på Okonfigurerade enheter.

3. Klicka på Hämta app för konfiguration och klicka sedan på Lägg till mottagare bredvid ditt namn. Du kan även skicka nedladdningslänken till andra teammedlemmar.

4. Från en Android-telefon klickar du på Ladda ned appen för enhetskonfiguration i e-postmeddelandet som skickats till dig.

5. Följ uppmaningarna i appen för att slutföra konfigurationen.

• Mobiltelefonen kan visa Vill du installera den här appen? Den kräver ingen särskild åtkomst.

6. Öppna appen Enhetskonfiguration på Android-mobiltelefonen och logga in på appen med dina Workplace-inloggningsuppgifter.

Om du använde Oculus-appen för att konfigurera headseten tar du bort enheterna som är parkopplade till appen och använder Enhetskonfiguration.

Obs! Appen för enhetskonfiguration är endast tillgänglig för Android.

Gör så här för att logga in på appen för enhetskonfiguration:

När du startar appen för enhetskonfiguration på telefonen uppmanas du att logga in på Workplace. Följ stegen i appen för att slutföra inloggningen.

Gör så här för att logga ut från appen för enhetskonfiguration:
    1. Tryck på längst upp till höger i appen.

2. Bekräfta att du vill logga ut när du uppmanas att göra det genom att trycka på knappen Logga ut.

Så här ändrar eller återställer du ditt Device Manager-lösenord:

1. Klicka på Glömt lösenordet? från Workplace-inloggningssidan.

2. Ange den e-postadress du använder för att få åtkomst till Device Manager och klicka sedan på Nästa.

3. Följ resten av anvisningarna på skärmen för att återställa lösenordet och logga in på Device Manager igen när det är klart.

Konfigurera ditt Wi-Fi

För den första konfigureringen med appen för enhetskonfiguration stöder Oculus for Business:

• WPA2-nätverk (med lösenord).

• Öppet nätverk.

• wifisurfpunkt.

Dessa nätverksbegränsningar gäller endast för den första körningen av headset via konfigurationsappen. När enheterna är aktiva i Enhetshanteraren kan du använda fler och säkrare alternativ för wifinätverk.

Dessutom kan nätverket du använder för konfigureringen inte använda en infångstportal (captive portal). En infångstportal är en webbsida som ber dig interagera med den innan den ansluter dig till internet. Dessa används ofta av offentliga wifinätverk i företag, på flygplatser, på hotell och andra lokaler som erbjuder gratis wifisurfpunkter.

Förbereda din telefon

Ta reda på vilken typ av telefon du behöver och hur du konfigurerar den.

Ja, du kan komma åt ditt konto från flera telefoner, men det är bättre att varje telefon använder unika inloggningsuppgifter. Vi rekommenderar att du skapar och använder en extra administratör för varje telefon som du vill använda för att konfigurera dina headset.

Gör så här om du behöver lägga till fler administratörer för Device Manager:
    1. Klicka på Personer högst upp i Device Manager.

2. Skriv personens namn eller e-postadress i sökfältet under Lägg till administratör.

3. Leta efter deras namn i rullgardinsmenyn och välj lägg till i Device Manager.

Så här lägger du till appen för enhetskonfiguration i flera telefoner:
    1. Klicka på Ladda ned appen för enhetskonfiguration från Device Managers Device Fleet-sida.

2. Ange en annan administratörs e-postadress för att skicka en länk till denne för att ladda ned appen för enhetskonfiguration.

3. När de får e-postmeddelandet med nedladdningslänken ber du varje administratör ladda ned appen till en Samsung s10-, Google Pixel 2- eller Google Pixel 3-telefon.

4. När appen har laddats ned startar du appen för enhetskonfiguration och ber administratören logga in på appen med samma konto som de använder för Device Manager.

Du kan ladda ned appen för enhetskonfiguration till en ny telefon och logga in på ditt konto med samma e-postadress och lösenord som du använde tidigare. Vi rekommenderar även att du ändrar kontots lösenord efter att du har konfigurerat din nya telefon.

Förbereda dina headset

Ta reda på hur du får över dina headset till Enhetshanteraren.

Appen för enhetskonfiguration är utformad så att du kan skanna flera enheter på ett så effektivt sätt som möjligt. Med det sagt rekommenderar vi att du ställer in skanningarna i uppsättningar om högst 25 enheter.

Även om appen kan hantera att skanna fler än 25 headset åt gången måste du matcha serienumret för att hitta rätt headset om någon av körningarna misslyckas,. Processen att hitta det headset som inte kunde köras blir enklare med ett mindre antal.

Nej, bortse från instruktionerna som medföljde i headsetets förpackning. Du kan i stället läsa instruktionerna som anges på ditt konto i Enhetshanteraren och som har skickats till dig via e-post.

Om du har laddat ned mobilappen Oculus på din telefon, men inte har påbörjat konfigurationen av den med dina enheter, kan du ta bort appen och ladda ned enhetskonfigurations-appen istället.

Om du redan har använt appen Oculus för att konfigurera dina headset måste du göra en fabriksåterställning av de headseten för att kunna använda dem med din enhetskonfigurationsapp.

Så här gör du en fabriksåterställning:

1. Håll ström- och volym (−)-knapparna på headsetet intryckta samtidigt tills uppstartsskärmen laddas på headsetet.

2. Använd volymknapparna på headsetet för att markera Fabriksåterställning och tryck på strömknappen.

3. Använd volymknapparna på headsetet för att markera Ja och tryck på strömknappen.

Om du har problem med att slå på ditt headset efter återställningen ska du hålla strömknappen intryckt i 30 sekunder.