De Apparaatconfiguratie-app gebruiken

Aan de slag

De Apparaatconfiguratie-app voltooit verschillende taken zodat je Oculus for Business kunt gebruiken.

• De app koppelt de serienummers van elke headset aan je account, zodat deze kunnen worden ingesteld in Apparaatbeheer.

• De app start de garantieperiode voor elke headset.

• De app markeert het serienummer als toebehorend aan een bedrijfsheadset en voegt het besturingssysteem en de functies toe voor Oculus for Business.

• De app werkt de instellingen en het beleid bij voor Apparaatbeheer.

• De app koppelt het serienummer in Apparaatbeheer en werkt de status van de headset bij van Niet-geconfigureerd naar Actief.

De Apparaatconfiguratie-app downloaden en je aanmelden:

1. Meld je aan bij Apparaatbeheer met je Workplace-gebruikersnaam die of zakelijke e-mailadres dat bij het account hoort.

2. Klik in Apparaatbeheer op Apparaatgroep en vervolgens op Niet-geconfigureerde apparaten.

3. Klik op Configuratie-app downloaden en vervolgens op Ontvanger toevoegen naast je naam. Je kunt de downloadlink ook naar andere teamleden sturen.

4. Klik op een Android-telefoon op Apparaatconfiguratie-app downloaden in de e-mail die naar je is verzonden.

5. Volg de instructies in de app om de configuratie te voltooien.

• Je mobiele telefoon kan de volgende melding weergeven: 'Wil je deze app installeren? Deze app heeft geen speciale toegang nodig.'

6. Open de Apparaatconfiguratie-app op de Android-telefoon en meld je aan bij de app met je aanmeldgegevens van Workplace.

Als je de Oculus-app hebt gebruikt om je headsets in te stellen, verwijder dan de apparaten die aan de app zijn gekoppeld en gebruik Apparaatconfiguratie.

Opmerking: de Apparaatconfiguratie-app is alleen beschikbaar voor Android.

Je aanmelden bij de Apparaatconfiguratie-app:

Als je de Apparaatconfiguratie-app op je telefoon start, wordt je gevraagd je aan te melden met Workplace. Volg de stappen in de app om de aanmelding te voltooien.

Je afmelden bij de Apparaatconfiguratie-app:
    1. Tik rechtsboven in de app op .

2. Bevestig dat je je wilt afmelden wanneer dit wordt gevraagd door op de knop Afmelden te tikken.

Je Apparaatbeheer-wachtwoord wijzigen of herstellen:

1. Klik op de aanmeldpagina van Workplace op Wachtwoord vergeten?.

2. Voer het e-mailadres in dat je gebruikt voor Apparaatbeheer en klik op Volgende.

3. Volg de instructies op het scherm om je wachtwoord opnieuw in te stellen en meld je vervolgens opnieuw aan bij Apparaatbeheer.

Je Wi-Fi instellen

Voor de eerste stap van de configuratie met de Apparaatconfiguratie-app ondersteunt Oculus for Business het volgende:

• WPA2-netwerk (met wachtwoordzin).

• Open netwerk.

• Wi-Fi-hotspot.

Deze netwerkbeperkingen gelden alleen voor de eerste activering van de headsets via de configuratie-app. Zodra je apparaten actief zijn in Apparaatbeheer kun je andere, veiligere Wi-Fi-netwerkopties gebruiken.

Het netwerk dat je gebruikt voor de configuratie mag ook geen captive portal gebruiken. Een captive portal is een webpagina waarmee je moet communiceren voordat deze je met internet verbindt. Deze worden vaak gebruikt door openbare Wi-Fi-netwerken in bedrijven, op luchthavens, in hotels en op andere locaties die gratis Wi-Fi-hotspots bieden.

Je telefoon voorbereiden

Ontdek welk type telefoon je nodig hebt en hoe je deze instelt.

Ja, je kunt je account openen op meerdere telefoons, maar je moet dan andere aanmeldgegevens gebruiken voor elke telefoon. We raden je aan een extra beheerder aan te wijzen en te maken voor elke telefoon die je wilt gebruiken om je headsets in te stellen.

Aanvullende beheerders in Apparaatbeheer toevoegen:
    1. Klik bovenaan Apparaatbeheer op Mensen.

2. Typ de naam of het e-mailadres van de persoon in de zoekbalk onder Een beheerder toevoegen.

3. Zoek de naam in het vervolgkeuzemenu en selecteer Toevoegen aan Apparaatbeheer.

De Apparaatconfiguratie-app op meerdere telefoons installeren:
    1. Klik op de pagina Apparaatgroep in Apparaatbeheer op Apparaatconfiguratie-app downloaden.

2. Voer het e-mailadres van een andere beheerder in om hem of haar een link te sturen om de Apparaatconfiguratie-app te downloaden.

3. Elke beheerder die de e-mail met de downloadlink ontvangt, kan de app downloaden op een Samsung s10, Google Pixel 2 of Google Pixel 3.

4. Zodra de app is gedownload, start je de Apparaatconfiguratie-app en laat je de beheerder zich bij de app aanmelden met het account dat hij of zij ook gebruikt voor Apparaatbeheer.

Je kunt de Apparaatconfiguratie-app downloaden op een nieuwe telefoon en je aanmelden bij je account met het e-mailadres en wachtwoord dat je eerder ook gebruikte. We raden je ook aan het wachtwoord voor het account te wijzigen nadat je je nieuwe telefoon hebt ingesteld.

Je headsets voorbereiden

Ontdek wat je moet doen om je headsets in Apparaatbeheer te kunnen zien.

De Apparaatconfiguratie-app is zo ontwikkeld dat je meerdere apparaten op de efficiƫntste manier kunt scannen. Dat gezegd hebbende, raden we aan je scans samen te voegen tot scans in sets van 25 of minder apparaten.

Hoewel de app meer dan 25 headsets tegelijk kan scannen, moet je bij een fout bij de activering de headset waarbij de fout is opgetreden zoeken aan de hand van het serienummer. Het vinden van de betreffende headset is makkelijker als je een kleinere groep headsets scant.

Nee, de instructies die in de doos van de headset worden meegeleverd, kun je negeren. In plaats daarvan kun je de instructies volgen die je in je Apparaatbeheer-account vindt en die je per e-mail hebt ontvangen.

Als je de mobiele Oculus-app op je telefoon hebt gedownload, maar deze nog niet hebt geconfigureerd met je apparaten, kun je de app verwijderen en daarvoor in de plaats de Apparaatconfiguratie-app downloaden.

Als je de Oculus-app al hebt gebruikt om je headsets in te stellen, moet je die headsets herstellen naar de fabrieksinstellingen om ze te kunnen gebruiken met je Apparaatconfiguratie-app.

De fabrieksinstellingen herstellen:

1. Houd de aan/uit-knop en volumeknop (-) op je headset tegelijk ingedrukt totdat het opstartscherm wordt geladen in de headset.

2. Gebruik de volumeknoppen op je headset om Fabrieksinstellingen herstellen te markeren en druk op de aan/uit-knop.

3. Gebruik de volumeknoppen op je headset om Ja te markeren en druk op de aan/uit-knop.

Als je problemen hebt met het opnieuw aanzetten van je headset na het opnieuw instellen, houd je de aan/uit-knop 30 seconden ingedrukt.