Bruke Enhetsoppsett-appen

Komme i gang

Enhetsoppsett-appen fullfører flere ulike oppgaver, slik at du kan komme i gang med Oculus for Business:

• Den knytter serienummeret på hvert sett med VR-briller til kontoen din, slik at de er klare for konfigurering i Enhetsbehandling.

• Den starter garantiperioden for hvert sett med VR-briller.

• Den registrerer at serienummeret tilhører VR-briller for bedrifter, og legger til operativsystemet og funksjonene for Oculus for Business.

• Den oppdaterer innstillingene og retningslinjene for Enhetsbehandling.

• Den matcher serienummeret i Enhetsbehandling og oppdaterer statusen til VR-brillene fra Ikke konfigurert til Aktiv.

Slik laster du ned og logger deg inn på Enhetsoppsett-appen:

1. Logg deg inn på Enhetsbehandling med Workplace-brukernavnet ditt eller bedrifts-e-postadressen som er tilknyttet kontoen.

2. I Enhetsbehandling klikker du på Enhetsgruppe og deretter på Enheter som ikke er konfigurert.

3. Klikk på Hent oppsettapp og deretter på Legg til mottaker ved siden av navnet ditt. Du kan også sende nedlastingslenken til andre medlemmer av teamet.

4. Bruk en Android-mobiltelefon til å klikke på Last ned Enhetsoppsett-appen på i e-postmeldingen vi har sendt deg.

5. Følg anvisningene i appen for å fullføre oppsettet.

• Mobiltelefonen din viser kanskje meldingen «Vil du installere denne appen? Det krever ingen spesielle tillatelser.»

6. Åpne Enhetsoppsett-appen på Android-mobiltelefonen, og logg deg inn i appen ved hjelp av Workplace-brukerinformasjonen din.

Hvis du har brukt Oculus-appen til å konfigurere VR-brillene dine, må du slette enhetene som er paret med appen, og bruke Enhetsoppsett.

Merk: Enhetsoppsett-appen er bare tilgjengelig for Android.

Slik logger du inn på Enhetsoppsett-appen:

Når du åpner Enhetsoppsett-appen på telefonen, blir du bedt om å logge inn med Workplace. Følg fremgangsmåten i appen for å fullføre innloggingen.

Slik logger du ut av Enhetsoppsett-appen:
    1. Trykk på øverst til høyre i appen.

2. Bekreft at du vil logge ut når du blir bedt om det, ved å trykke på Logg ut-knappen.

Slik endrer eller tilbakestiller du Enhetsbehandling-passordet ditt:

1. Klikk på Glemt passordet? på Workplace-innloggingssiden.

2. Skriv inn e-postadressen du bruker til å få tilgang til Enhetsbehandling, og klikk på Neste.

3. Følg de gjenværende instruksjonene på skjermen for å tilbakestille passordet, og logg deg inn igjen i Enhetsbehandling når du er ferdig.

Konfigurere Wi-Fi

For innledende konfigurering med Enhetsoppsett-appen støtter Oculus for Business:

• WPA2-nettverk (passfrase)

• åpne nettverk

• Wi-Fi-soner

Disse nettverksrestriksjonene er bare for den innledende klargjøringen av VR-briller gjennom oppsett-appen. Når enhetene dine er aktive i Enhetsbehandling, kan du bruke andre, sikrere Wi-Fi-nettverk.

Nettverket du bruker for konfigurering, kan heller ikke bruke en tvungen portal. En tvungen portal er en nettside som ber om samhandling før du kan koble deg til internett. Disse er vanlige for offentlige Wi-Fi-nettverk i bedrifter, på flyplasser, på hoteller og andre steder som tilbyr gratis Wi-Fi-soner.

Klargjøre telefonen din

Finn ut hvilken type telefon du trenger, og hvordan du konfigurerer den.

Ja, du kan bruke kontoen din fra flere telefoner, men hver telefon bør bruke forskjellige innlogginger. Vi anbefaler å tilordne og opprette en ekstra administrator for hver telefon du vil bruke til å konfigurere VR-brillene.

Hvis du vil legge til flere administratorer for Enhetsbehandling?
    1. Klikk på Personer øverst i Enhetsbehandling.

2. Skriv inn navnet eller e-postadressen til personen i søkefeltet under Legg til en administrator.

3. Finn navnet til vedkommende i listen, og klikk på Legg til i Enhetsbehandling.

Slik legger du til Enhetsoppsett-appen på flere telefoner:
    1. Gå til Enhetsgruppe-siden i Enhetsbehandling, og klikk på Last ned Enhetsoppsett-appen.

2. Oppgi e-postadressen til en annen administrator for å sende vedkommende en lenke for å laste ned Enhetsoppsett-appen.

3. Når administratoren får e-posten med nedlastingslenken, må hver administrator laste ned appen til en Samsung s10-, Google Pixel 2- eller Google Pixel 3-telefon.

4. Når appen er lastet ned, starter du Enhetsoppsett-appen, og administratoren må logge inn på appen med den samme kontoen som vedkommende bruker for Enhetsbehandling.

Du kan laste ned Enhetsoppsett-appen på en ny telefon og logge inn på kontoen din med samme e-postadresse og passord som du brukte tidligere. Vi anbefaler også å bytte passordet på kontoen etter at du har konfigurert den nye telefonen.

Klargjøre VR-brillene dine

Finn ut hva du må gjøre for å finne VR-brillene dine i Enhetsbehandling.

Enhetsoppsett-appen er laget for å gjøre det mulig å skanne flere enheter på en mest mulig effektiv måte. Når det er sagt, anbefaler vi å skanne enhetene gruppevis i grupper på 25 eller færre.

Appen kan håndtere å skanne mer enn 25 VR-briller om gangen, men hvis noen av klargjøringene mislykkes, må du matche serienummeret for å finne de riktige VR-brillene. Prosessen med å finne VR-brillene som ikke ble klargjort, er enklere med en mindre gruppe.

Nei, du kan se bort fra instruksjonene som fulgte med VR-brillene i esken. I stedet kan du rådføre deg med instruksjonene på Enhetsbehandling-kontoen din og som du har fått tilsendt på e-post.

Hvis du har lastet ned Oculus-mobilappen på telefonen, men ikke har startet prosessen med å konfigurere den med enhetene dine, kan du slette appen og laste ned Enhetsoppsett-appen i stedet.

Hvis du allerede har brukt Oculus-appen til å konfigurere VR-brillene dine, må du tilbakestille enhetene til fabrikkinnstillingene før du kan bruke dem med Enhetsoppsett-appen.

Slik utfører du en tilbakestilling til fabrikkinnstillingene:

1. Hold inne på/av-knappen og volumknappen (-) på VR-brillene samtidig til du ser oppstartsskjermen på VR-brillene.

2. Bruk volumknappene på VR-brillene til å fremheve Tilbakestill til fabrikkinnstillinger, og trykk på på/av-knappen.

3. Bruk volumknappene på VR-brillene til å fremheve Ja, og trykk på på/av-knappen.

Hvis du har problemer med å slå på VR-brillene etter tilbakestillingen, holder du inne av/på-knappen i 30 sekunder.