Laitemääritys-sovelluksen käyttö

Aloittaminen

Laitemääritys-sovellus suorittaa useita tehtäviä, jotta voit aloittaa Oculus for Businessin käytön:

• Se liittää kaikkien virtuaalilasien sarjanumerot tiliisi, jotta ne ovat valmiita määritettäviksi laitehallinnassa.

• Se käynnistää kaikkien virtuaalilasien takuun voimassaolon.

• Se merkitsee sarjanumeron yritysvirtuaalilaseille kuuluvaksi, ja lisää Oculus for Businessin käyttöjärjestelmän sekä toiminnot.

• Se päivittää laitehallinnan asetukset ja käytännöt.

• Se yhdistää sarjanumeron laitehallinnassa olevaan ja päivittää virtuaalilasien tilan Ei määritetty tilaksi Aktiivinen.

Voit ladata Laitemääritys-sovelluksen ja kirjautua siihen toimimalla seuraavasti:

1. Kirjaudu laitehallintaan Workplace-käyttäjänimellä tai tiliin liitetyllä yrityssähköpostiosoitteella.

2. Klikkaa laitehallinnassa Laitekalusto ja sitten Määrittämättömät laitteet.

3. Klikkaa Hanki asennussovellus ja klikkaa sitten nimesi vierestä Lisää vastaanottaja. Voit lähettää latauslinkin myös muille tiimisi jäsenille.

4. Klikkaa Android-matkapuhelimalla saamasi sähköpostin Lataa Laitemääritys-sovellus -linkkiä.

5. Viimeistele määrittäminen sovelluksen kehotteiden ohjeiden mukaisesti.

• Matkapuhelimesi saattaa kysyä, haluatko asentaa tämän sovelluksen ja ilmoittaa, että se ei vaadi mitään erityiskäyttöoikeuksia.

6. Avaa Laitemääritys-sovellus Android-matkapuhelimella ja kirjaudu sovellukseen Workplace-tunnistetiedoillasi.

Jos olet ottanut virtuaalilasit käyttöön Oculus-sovelluksella, poista sovellukseen yhdistetyt laitteet ja käytä Laitemääritys-sovellus.

Huomautus: Laitemääritys-sovellus on saatavilla vain Androidille.

Voit kirjautua sisään Laitemääritys-sovellukseen seuraavasti:

Kun käynnistät Laitemääritys-sovelluksen puhelimessasi, sinua pyydetään kirjautumaan sisään Workplacen avulla. Viimeistele sisäänkirjautuminen seuraamalla sovelluksen ohjeita.

Voit kirjautua ulos Laitemääritys-sovelluksesta seuraavasti:
    1. Napauta sovelluksen oikeassa yläkulmassa.

2. Vahvista kysyttäessä uloskirjautuminen napauttamalla Kirjaudu ulos -painiketta.

Voit vaihtaa tai palauttaa laitehallinnan salasanasi seuraavasti:

1. Klikkaa Workplace-sisäänkirjautumissivulla Unohditko salasanasi?.

2. Syötä laitehallintaan kirjautumisessa käyttämäsi sähköpostiosoite ja klikkaa sitten Seuraava.

3. Seuraa seuraavaksi näytöllä näkyviä ohjeita salasanasi vaihtamiseksi ja kirjaudu takaisin laitehallintaan, kun olet vaihtanut salasanasi.

Wi-Fi-yhteyden määrittäminen

Oculus for Business tukee Laitemääritys-sovelluksessa tehtävässä alustavassa määrityksessä

• WPA2-verkkoa (salalause)

• avointa verkkoa

• Wi-Fi-tukiasemaa.

Nämä verkkorajoitukset koskevat vain virtuaalilasien alustavaa valmistelua määrityssovelluksella. Kun laitteet ovat aktiivisia laitehallinnassa, voit käyttää muita turvallisempia Wi-Fi-verkkoja.

Määrittämisessä käyttämäsi verkko ei voi myöskään käyttää vahtiportaalia. Vahtiportaali on verkkosivu, joka pyytää sinulta toimia, ennen kuin se yhdistää sinut Internetiin. Niitä käytetään usein julkisissa Wi-Fi-verkoissa yrityksissä, lentoasemilla, hotelleissa ja muissa paikoissa, joissa on saatavilla maksuton Wi-Fi-yhteyspiste.

Puhelimen valmisteleminen

Selvitä, millaisen puhelimen tarvitset, ja lue ohjeet sen käyttöönottoon.

Kyllä, voit käyttää tiliäsi useilla puhelimilla, mutta sinun kannattaa käyttää silloin eri käyttäjätunnusta kussakin puhelimessa. Suosittelemme nimeämään ja luomaan ylimääräisen ylläpitäjän jokaiselle puhelimelle, jota haluat käyttää virtuaalilasien määrittämisessä.

Voit lisätä ylimääräisiä laitehallinnan ylläpitäjiä seuraavasti:
    1. Klikkaa Ihmiset laitehallinnan yläreunassa.

2. Kirjoita henkilön nimi tai sähköpostiosoite hakupalkkiin kohdassa Lisää ylläpitäjä.

3. Etsi henkilö avattavasta luettelosta ja valitse Lisää laitehallintaan.

Voit lisätä Laitemääritys-sovelluksen useisiin puhelimiin seuraavasti:
    1. Avaa laitehallinnassa Laitekalusto-sivu ja klikkaa Lataa Laitemääritys-sovellus.

2. Kirjoita toisen ylläpitäjän sähköpostiosoite ja lähetä hänelle linkki Laitemääritys-sovelluksen lataamista varten.

3. Kun he saavat latauslinkin sisältävän sähköpostiviestin, pyydä kutakin ylläpitäjää lataamaan sovellus Samsung s10-, Google Pixel 2- tai Google Pixel 3 -puhelimelle.

4. Kun sovellus on ladattu, käynnistä Laitemääritys-sovellus ja pyydä ylläpitäjää kirjautumaan sisään sovellukseen käyttämällä samaa tiliä, jota hän käyttää laitehallinnassa.

Voit ladata Laitemääritys-sovelluksen uudelle puhelimelle ja kirjautua sisään tilillesi käyttämällä samaa aiemmin käyttämääsi sähköpostiosoitetta ja salasanaa. Suosittelemme myös vaihtamaan tilin salasanan sen jälkeen, kun olet määrittänyt uuden puhelimen.

Virtuaalilasien valmisteleminen

Selvitä, mitä sinun täytyy tehdä saadaksesi virtuaalilasit laitehallintaan.

Laitemääritys-sovelluksella voit skannata useita laitteita mahdollisimman tehokkaasti. Suosittelemme kuitenkin tekemään skannaukset enintään 25 laitteen erissä.

Sovellus kykenee skannaamaan kerralla useammat kuin 25 virtuaalilasit, mutta jos valmistelu epäonnistuu, sinun on verrattava sarjanumeroita, jotta löydät oikeat virtuaalilasit. Virtuaalilasien, joiden valmistelu epäonnistui, paikantaminen on helpompaa, kun ryhmän koko on pienempi.

Ei. Jätä virtuaalilasien pakkauksen mukana tulleet ohjeet huomiotta. Lue sen sijaan laitehallinnan tililläsi olevat ja sinulle sähköpostilla lähetetyt ohjeet.

Jos latasit Oculus-mobiilisovelluksen puhelimellesi, mutta et ole vielä aloittanut laitteiden määrittämistä sillä, voit poistaa sovelluksen ja ladata sen sijaan Laitemääritys-sovelluksen.

Jos olet jo käyttänyt Oculus-sovellusta virtuaalilasien määrittämiseen, sinun on palautettava kyseisten virtuaalilasien tehdasasetukset, jotta voit käyttää niitä yhdessä Laitemääritys-sovelluksen kanssa.

Voit palauttaa tehdasasetukset seuraavasti:

1. Pidä virtuaalilasien virta- ja äänenvoimakkuus (-) -painikkeita yhtä aikaa painettuna, kunnes käynnistysnäyttö tulee näkyviin virtuaalilaseissa.

2. Valitse virtuaalilasien äänenvoimakkuuspainikkeillaTehdasasetusten palauttaminen ja paina virtapainiketta.

3. Valitse virtuaalilasien äänenvoimakkuuspainikkeillaKyllä ja paina virtapainiketta.

Jos virtuaalilasien käynnistäminen ei onnistu palautuksen jälkeen, paina virtapainiketta 30 sekunnin ajan.